Vår Kennel

Välkommen till Hjärtats Magic Pom

Vi är en ganska nystartad kennel men intresset har alltid funnits och vi har sökt efter en ras som passar oss. Det hela började för 6 år sedan då vi fick höra om rasen pomeranian. I familjen har det alltid funnits hundar, både stora och små. Vi började gå på utställningar för att se vad rasen pomeranian var för liten hund. Vi läste allt vi fick tag på om rasen, allt detta ledde så småningom till att vi bestämde oss för att köpa vår första egna pomeranian. Det blev en liten kille som fick namnet Gizmo. En snäll och gosig herre som, likt tjuren Ferdinand, är otroligt lugn och sansad. Vår pomeranian blev direkt ett kärleksfullt inslag i vår vardag så i början av år 2017 bestämde vi oss för att köpa ännu en pomeranian. Denna gång blev det en liten tik som vi kallar Doris. Denna lilla tjej är söt, lätthanterlig och har många fina kvaliteter. 

Med Doris föddes tanken på att ta en valpkull och så blev det. Vi valde en hane som skulle kunna komplettera Doris och det blev jättelyckat. I november 2018 föddes tre underbara små pojkar och valpningen gick jättebra. Doris födde fram valparna helt själv och utan några komplikationer. Vi valde att använda samma hane en gång till och även denna gång gick allting jättebra, Doris födde en vacker liten pojke som idag kallas Bobo.

I framtiden hoppas vi att våran lilla kennel både ska växa och kunna leverera många fler små fina individer som kan glädja både oss och andra. 

Vi har fortsatt att gå på utställningar men nu för tiden brukar vi vara aktiva själva genom att låna några av våra avkommor och ställa ut dem. Hitintills har vi fått mycket fina utlåtanden/resultat på de utställningar vi varit på.